Visie Coachpraktijk

“Elk mens is door zijn/haar specifieke persoonlijkheidskenmerken, opvoeding, (culturele) achtergrond, opleiding en andere levenservaringen geworden tot een uniek exemplaar. Bovendien een exemplaar dat in staat is om zichzelf te openen voor nieuwe uitdagingen en ontmoetingen, waardoor een leven lang groeien en ontwikkelen mogelijk is. Prachtig, als je het mij vraagt.

Toch zie ik dat het vaak lastig is voor mensen om tot bloei te komen en om gelukkig te zijn. Met onszelf, maar ook met de (werk)omgeving waarin we ons begeven. We vinden het moeilijk om te zien wat onze unieke talenten zijn, hoe we richting kunnen geven aan onze drijfveren/verlangens en komen niet tot de beslissingen die goed zouden zijn voor ons. Om allerlei redenen. Mentale en fysieke onrust zijn dan het gevolg.

Vaak zoeken we de antwoorden op onze levensvraagstukken buiten onszelf (bijv. door te kijken hoe ‘grote organisaties’ en ‘professionals’ iets aanpakken). Ik ben er echter van overtuigd dat de antwoorden om tot persoonlijke groei en geluk te komen, in onszelf zitten. De weg naar geluk, is de weg naar onszelf.

Het kost lef en inspanning om te leren luisteren naar de signalen die aangeven welke keuzes we dienen te maken. Zowel de signalen die we ontvangen via onze omgeving, als die we in onszelf ervaren. Ik ben graag de facilitator van dit proces, vanuit mijn persoonlijke wens om mensen en organisaties vitaliteit en balans te brengen.”

“Mijn aanpak is geïnspireerd door de uitgangspunten van de positieve psychologie.”

.

.

Bekijk ter aanvulling onderstaande persoonlijke introductievideo, deze werd in 2022 gemaakt door het trainingsbureau New Heroes ter ondersteuning van een online training.