Fouten Maken Mag

Fouten Maken Mag

juli 4, 2018 Uncategorized 0

Tsjonge, jonge…wat vliegt de tijd sinds ik mijn coachpraktijk gestart ben. Al anderhalve week spookt het door mijn hoofd dat het tijd is om weer iets van me te laten horen op Instagram. Want zo werkt dat met social media; als je eraan begint dan moet je er regelmatig content op zetten. Voor degenen die het leuk vinden om mijn coachpraktijk te volgen; excuus. Ik zal niet elke dag iets posten. Of misschien moet ik wel zeggen; gefeliciteerd! Je kunt met weinig moeite up-to-date blijven. Ook heel fijn!

De foto’s die je hier ziet, zijn genomen op het Eiland van Maurik. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar het is een ontzettend mooie (event)locatie in de Betuwe waar ik dankzij #frisseblikken een workshop mocht verzorgen aan de medewerkers van een marktleidende organisatie in Nederland. Deze keer niet als werknemer, maar als samenwerkingspartner vanuit mijn coachpraktijk. Ontzettend gaaf! De workshop ging over integriteit/openheid in de organisatiecultuur, specifiek wanneer het aankomt op fouten. Want; hoe hoog je kwaliteitsnormen als organisatie ook mogen zijn….fouten maken is menselijk, dus fouten maken mag. Dat klinkt voor de hand liggend, maar dat is het zeker niet. Tijd voor een Fouten Festijn dus! In groepjes pitchten collega’s hun gruwelijkste fouten aan elkaar. Over inkoopbestellingen die nooit verkocht werden tot onvoorbereide en onprofessionele telefoongesprekken. Degenen met de grootste fouten werden uitverkoren tot winnaars en kregen een mooie plek op de Wall of Shame (zie foto’s). Hoewel ik bij aanvang van de workshop nog aarzelende en ontwijkende vragen kreeg als “Mag het ook een fout uit mijn vorige baan zijn, ik kan niks bedenken…” of “Dit is niet helemaal van toepassing op mijn functie…” , bleek na afloop van de workshop hoezeer het opluchtte om te spreken over onzekerheden op het werk. En bleek ook dat ‘fouten maken’ van toepassing is op élke functie 😉 Hoe kan het ook anders.

Als klap op de vuurpijl gaf Esmee Vissers (die op 22-jarige leeftijd plots een gouden medaille pakte op de afgelopen Olympische Winsterspelen bij het 5000m schaatsen) nog een mooie toespraak aan alle medewerkers over mindset. Haar boodschap was: “Kies een paar momenten in je leven waarop je wil ‘pieken’ en zie de rest als een oefening. Jezelf ruimte geven om fouten te maken, hoort erbij en is essentieel om plezier en ontspanning te behouden in wat je doet. Alleen dan kun je het maximale uit jezelf halen én ervan genieten. Wat anderen doen en/of vinden, mag daarbij nooit een graadmeter zijn. Vergelijk jezelf, alleen met jezelf.”

Ontzettend inspirerend om zulke rake woorden te horen van zo’n jonge dame. Het bewijst me eens te meer dat wijsheid niet in jaren, maar ervaring zit. Zo zie ik het ook met mijn coachpraktijk; daarin zit 26 jaar levenservaring en eens te meer passie.

Vind jij het leuk om óók een workshop met me te organiseren op je werk? Stuur dan een berichtje naar info@sannelemmers.nl Wie weet tot ziens!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *